Loma – ja työmatkani täällä Malagan maisemissa sain tänään 25. tammikuuta, oltuani täällä 25 päivää,ololleni mukavan silauksen; valmiiksi parin vuoden mittaisen Lapin maalaussarjani. Ainekset kunnolliseen näyttelyyn ovat olemassa uusin, myös viime kerralla täällä maalatuin ja säilössäni olevin töin; miten vaan halutaan 20 maalauksella tai pienemmällä määrällä! Ehkä tuossa huhtikuussa!

Tuo Lappi, Ounasjoki, Pallas, Kilpisjärvi, Sallan Pyhä ja muut lumoavat maisemat ja niiden ihmiset ovat viehättäneet minua jo 1940 – luvun lopulta, jolloin sain isäni, Toivon ( myös minun eka nimeni ) kanssa kiertää Kaamasia ja Inaria myöten sen ensi kerran. Isäni oli muuten Vennamolla töissä lohkomassa Oulujoen pohjoispuoliset rintamamies – ja karjalaisten siirtolaistilat! Olen elämäni eräässä vaiheessa ollut apulaisjohtajana Matkailuliiton Finnhotelsin ketjun Lapin ja Itä – Suomen hotellien osalta. Tällaisia hotelleja kuin Kilpisjärvi, Hetta, Pallas, Utsjoki, Lapinportti , Pohjanhovi ja idässä Koli ja kuuluisa Atlas Kuopiossa, jonka Vehmasmäestä isäni on lähtöisin! Ollaan siis niin savolaisia kuin vaan voi! Oli lisäksi Varsavuorta Mikkelissä ja Vuokatin Motellia!

Tämä työrupeama on siis takana! Aikaansaannoksiini olen tyytyväinen ja lomaa ystävien tapaamiseen jää vielä ensi keskiviikkoon asti! Hyvä niin ja illalla aloitan ystäväpariskunnan kanssa solomillon – illallisten merkeissä! Tästä päivästä on muuten tasan 4 kuukautta eu – vaalien äänestyspäivään! Ne työt odottavat tekijöitään!

Itse olen tehnyt viime viikoina kypsyttelytyön maalaamisen lomassa koskien koko tulevaa poliittista uraani. Etäisyys ytimestä on helpottanut ratkaisua! Kaikki on selvää; ratkaisulleni tarvitsen enää vain ”Korkeimman Neuvoston ” hyväksynän tai torjunnan! Miten vain; pasmat ovat selvät, tehköön tuo Neuvosto minkä valinnan osaltani haluavat; minun on toteltava vain omaani ja äänestäjieni tahtoa. Vaihtoehdot ovat näin ” Poliittisen Neuvoston ” vallassa, se ottaa tai jättää; ei tässä äijän eli minun kuinkaan käy! Tarjoan minkä tarjoan, ottakoon tai jättäköön ! Elämä jatkuu niin kauan kuin sitä suodaan … osansa jokainen valitsee lopulta vain itse! Jumalalle ei sitten kukaan mitään voi! Poliitikot ovat kaikki pikkupoikia tai tyttösiä Hänen Suuressa Valinkauhassaan!

Muuten andalusialainen päivä on parhaimmilllaan; o´ sole mio y la vida es fantastica con amigos buenos! Adelante senoritas y senores! Hasta mañana!