Juha Väätäinen, valmennusfilosofiani

VOITTAJAN, MESTARIN PERUSTA: MYÖNTEINEN MUUTOS

Menestystä janoavan ihmisen on keskityttävä alitajunnassaan sellaiseen minäkuvaan, millaiseksi hän haluaa tulla, ei nyky minäänsä, jonka hän haluaa muuttaa. Syöttäessään uutta kuvaa tajuntaansa aamuin, illoin ja keskipäivällä alitajunta alkaa hetken kuluttua pitää sitä todellisena ja ihminen ryhtyy toimimaan sen mukaisesti.

Olet sitä huomenna, mitä eniten ajattelet tänään!  Tavoite toteutuu suunnitelmallisella fyysisellä ohjelmalla.

Perusteellisen muutoksen ainekset:

Halu jatkuvaan muutokseen.

Tätä tilaa ei voi kukaan ulkopuolinen sinulle antaa, sen on synnyttävä aina uudelleen sisältäsi. Halu, rakkaus, intohimo asialleen lämmittää, avartaa, pIstää toimimaan myönteisesti, synnyttää uutta ja ehompaa. Intohimo on todellinen voimanlähde! Vastakohtana pelko epäonnistumisesta, se kylmettää, ahdistaa, tappaa tulevaisuuden.

Usko omiin mahdollisuuksiin muutoksen kautta.

Usko on luja luottamus siihen, mitä toivotaan ja ojentautumista sitä kohden, mikä ei konkreettisesti vielä näy. Halu ja usko ovat tämän päivän todellisuuden ja tulevaisuuden väliin tarjoutuvat työvälineet.

Nöyryys tosiasioiden edessä.   

Nöyryys myöntää omat virheensä ja puutteensa on kautta aikain ollut vaikeaa.  Nöyryys on ihmisen suurinta energiaa! Oivallus itsestä avaa tulevaisuuden, koska se vapauttaa menneisyyden rasitteista ja antaa uuden mahdollisuuden. Totuus ei vahingoita, itsepetos kyllä!

Rohkeus ryhtyä etsimään vahvuuksiaan.

Tällöin joutuu toimimaan aiemmasta poiketen. Ulkopuolisten silmissä voi joutua outoon valoon. Arvosteltavaksi, jopa irvisteltäväksi. Monen silmissä hulluksi! Mutta jos nuo epäilijät tietäisivät, kuinka ihanaa on olla myönteisesti hullu, niin kaikki he olisivat. Myönteinen hulluus vapauttaa ympäristön paineista.

Kestävyys ponnistella tavoitteensa suunnassa.

Työnteon kyvyksi tätä kutsutaan. Pakkopullana ponnistelu on totisesti vaikeaa. Kyky nähdä ponnistelun tulokset edeltä käsin vahvistaa muutoksen tuomaa mielihyvää ja luo voimaa jatkaa valitsemallaan tiellä. Onpa kyseessä huippu-urheilu, laihduttaminen, kuntoilu tai muu omakohtainen tavoite.

Optimisti vai pessimisti? Muutoksen tuoma mahdollisuus vai arveluttava riski? Ken pelkää, ei pelaa, mutta ei myöskään koskaan voita! Tuoretta ja helppoa! Sitä muutoksen tulee olla uskalluksen ja toivon kautta.